Autor: Dragana Prica Kovačević - dragana@021.rs

Novi Sad
25.07.2020.
14:44 > 16:37
"Vidim gde sve ovo vodi, vidim da je namešteno. Pogledaj me u oči i kaži da li si zaista video da ja nešto bacam prema Gradskoj kući", rekao je jedan okrivljeni za narušavanje javnog reda i mira na protestu u Novom Sadu, obraćajući se policajcu koji je na suđenju bio svedok optužbe.
  • Jovan

    29.07.2020 14:32
    @Подбарац
    Isto na cemu i ti Cvorovicu. Gde ti je brat Djura? Ode vam "podstanar"-spijun za Pariz.
  • Подбарац

    29.07.2020 11:25
    @Jovan
    На чему си ти патолошки ђиласоиду?
  • B

    28.07.2020 23:18
    Pitanje
    Sta bi se desilo sa sudijom koji bi odbio da osudi demonstranta protiv kojeg je policajac "ubedljivo" svedocio? Sta bi se desilo sa botovima koji imaju zutu groznicu i Djilas/Soros sindrom - svuda im se prividjaju "zuti", Djilas i Soros, kad bi prestali da lazu, prvo sebe, a onda i ostale? Da li bi u trku promenili stranu ako UDB-a i strane sluzbe zakljuce da je Vucic potrosen i da ga treba menjati, kao sto su zakljucili za Slobu posle bombardovanja? Rektalni alpinizam su kod Vucica uvezbali do perfekcije, zasto da to ne iskoriste?
    Politicki sistem je problem. "Demokratija" je uvreda za zdravu pamet. "Sloboda govora" je besmislena jer ogromna vecina ljudi ne zna o cemu prica. Sistem vrednosti je temeljno urusen i elita pazi da se slucajno ne uspostavi ponovo.
    Nacije koje upadnu u demokratsku klopku nemaju puno sanse da se izvuku. Glasali, ne glasali, bunili se, ne bunili, isto vam je - elite iz senke odredjuju i ko ce biti na vlasti i kuda ce se drustvo kretati, maznjavajuci usput masne pare i prebacujuci ih na egzoticne destinacije. Policija, sudstvo, mediji i drustvene organizacije su samo sluge i lakeji postojeceg poretka. Najgori vladaju, poslusnost se ceni, korupcija je opsta i ne samo materijalna. Ko god proba da se suprotstavi, bice zgazen bez milosti i upravo u ovom lezi kljuc za tamnicu (ne, necu dalje pojasnjavati)
  • Jovan

    27.07.2020 16:29
    @NS
    Kanda si ti više puta gledao reprizu filma "Balkanski špijun" pa sad haluciniraš o DS, Djilasu, CIA, Sorošu, stranim špijunima?
  • Vlasta

    27.07.2020 11:50
    @NS
    Ne pada mi napamet da ulazim u manipulaciju koju je Vodja zadao svim svojim 'vojnicima'.
    Da se pravdam da ne podrzavam zute takodje mi ne pada na pamet.
    Da je Vucic razrusio institucije 100% sam siguran i da je los manipulator takodje.
    Da je plata najmanja u Evropi takodje. Da SNS-ovci zajedno sa preobucenim DS-ovcima kradu ovih 8 godina u puznom intezitetu.
    Nadji neku drugu budalu da mu nameces manipulaciju: "svako ko je protiv SNS-a je pristalica DS-a i zutih". To su glupe manipulacije i samo nastavi sa tim, upravo suprotno postizes, dajes dobar marketing DS-u (sto mislim da nije dobro).

    Tako da slobodno nastavi to sto radis u punom intezitetu sa obelezavanjem kriticara vlasti kao DS-ovcima, rusis samim tim Vucica i SNS.
  • Boba

    27.07.2020 07:30
    REALNO
    Ups, ja se izvinjavam što su se prozori Gradske kuće sami razbili, a Dronom bacali molotovljevi kokteli????!!!! Divan neka deca, sve sami studenti vukovci!
  • Branko

    26.07.2020 23:56
    Od sutra još jedan red podriguše u sendviču ...naredio Veliki Vođa
    Razmatra se i uvođenje sira i majoneze.
    Živeo najveći sin našeg naroda.
  • NS

    26.07.2020 23:26
    @Vlasta
    Da, zuti su uvek bili posteni. Kako ne spomenu prepostenog Pajtica, pa Elezovica. Gde su te postenjacine? Ojadile drzavu pa se sad umudrili. Nikad nisam rekao da su sns-ovci posteni. Lupetanje nije argument, ma koliko se trudio. Tvoji posteni zutaci se vise nece vratiti. Na tvoju veliku zalost
  • Bosko

    26.07.2020 20:44
    Heroji na delu
    Od svih junacina koji su bacali predmete na neduzne staklene povrsine mogao je makar jedan herojski priznati krivicu!
  • RadikalskaSNSMafija

    26.07.2020 16:02
    Za nasu PREBIJENU decu
    "Ovo je MOJ SIN. Ja sam MAJKA najboljeg studenta na prestiznom fakultetu u Francuskoj. Dobitnik dve stipendije od Francuske vlade. Tako ga oni tretiraju, sa postovanjem, veruju mu i neguju ga. U ovoj zemlji moj sin je pre dva dana dok je setao gradom tri sata posle demostracija na 500m od skupstine grada uhapsen, brutalno tretiran kao kriminalac, drzan u pritvoru 48 sati bez hrane i vode i baz ikakvih dokaza da je bilo sta uradio. I to samo jer nije bio u kuci dok su trajale demonstracije. Uhapsen je jer je bio u "blizini dogadjaja". Sva uhapsena deca imaju od 15 do 20 godina. Nocas su ga pustili u 2 sata ujutru gladnog, prljavog, ogorcenog,zednog, uplasenog. Do sada sam plakala na aerodromu dok sam ga ispracala, od sada cu da ga molim da se nikad ne vraca. Jadna je ova zemlja gde dete od 20 godina ne sme slobodno da ide svojim gradom. Stidi se Srbijo!!!"
    Majka Bogdana Raonica, studenta Ekol politehnik u Parizu, vukovac, zavrsio je Matematicku gimnaziju u Beogradu
  • Dragan

    26.07.2020 15:46
    Primecujem da su botovi poceli i da pisu komentare i hvalospeve na racun lika i dela Velikog Vodjei njegovog ispolitizovanog pravosudja, a ne samo da udaraju minuse!
    Nadam se da su im povecana primanja ili bar smanjena partijska davanja, ili bar svez sendvic sa Matijevis smrdusom i uzeglim majonezom... Pravda za SNS botove!
  • Vlasta

    26.07.2020 15:28
    @NS
    Hahaha... A Beba Popovic gde je? Ceda? Dinkic u odnosima sa UAE? Sa kim je Canak u koaliciji? Savetnik Tadica Krlo hvali Vucica? Sav sljam i olos od Zutih je Vucic pokupio i ucenio da rade za njega. Miki Rakic je i napravio SNS seti se. Te floskule da su zuti zli lopovi a SNS posteni su za malu decu i bajke. To mozes pricati ovim maloumnicima sa Megatrend, Fabus skolom kod tebe u drzavnom preduzecu.
  • НС

    26.07.2020 08:29
    @Svetozar
    Светозаре, ово ти је био јефтин покушај. Уместо да си рекао, јесам судија правио сам нереде и поносан сам тиме јер хоћу да ову власт склонимо (што би било коректно), лажним доказима покушаваш да изманипулишеш суд. Е мало си се зезнуо. Судија Ђорђе Иванковић је коректан. Имао сам прилику да са њим сарађујем у више предмета. По мом личном суду, чак и благ судија (не изриче високе казне). Што се тиче те пресуде, потпуно се слажем са судијом Иванковићем. То што је неко приложио аутобуску карту није доказ да је исто лице ту карту купило, односно да је у време куповине карте било у бусу. Већу доказну снагу има сведочење полицајца који је и ухватио лице у вршењу прекршаја, односно тебе Светозаре. Будимо реални, учинио си прекршај који ти се ставља на терет. Карту за бус је купило неко друго лице. Више среће други пут :-D
  • @NS

    26.07.2020 08:12
    Ti "žuti" koji su krali su odavno kod vas, bote!
  • Pera

    26.07.2020 08:08
    Veliko problem za okrivljene je kada policajci na sudenju zaobilaze istinu u sirokom luku.
  • Svetozar

    26.07.2020 07:44
    Testis unus, testis nullus
    Broj predmeta: 11 PR 7373/2929 postupajući sudija Đorđe Ivanković.
    Kako je okrivljeni mogao učiniti prekršaj u 21,oo h ako se u to vreme nalazio autobusu i kao dokaz o tome priložio autobusku kartu izdatu u 21,02 h?

    U dokaznom postupku izvedeni su dokazi, između ostalog, saslušanjem policijskog inspektora i čitanjem priložene autobuske karte izdate u 21,02 h od strane JGSP.
    Ali, sudija konstatuje da „autobuska karta ne predstavlja dokaz koji pruža alibi okrivljenom budući da na njoj nije specificiran identitet kupca te karte.“

    Na kojoj gradskoj ili prigradskoj autobuskoj liniji se izdaje jednokratna karta koja sadrži specificiran identitet kupca karte?
    Naravno gospodine Sudija poklonili ste poverenje iskazu svedoka-policijskog inspektora. A kome ćete drugom ako nećete policiji?

    Suđenje po naređenju Vašeg starešine a ovaj izdaje nalog po nalogu svog starešine i tako redom do vrha piramide.

  • НС

    26.07.2020 07:32
    @Če
    Баш тако. Све случајни пролазници који ето нису знали шта се дешава на тргу. Само су случајно прошли туда кроз масу и бацили по коју флашу или каменицу на градску кућу, а зли полицајци их привели код судије за прекршаје. А судије за прекршаје, зликовци, их казнили тако невине и мирне. Уа за судије за прекршаје и полицију
  • NS

    26.07.2020 07:26
    @Vlasta
    Nemoj o zutima, majke ti. Takvih lopovcina drzava videla nije. Ovi da otimaju jos 100 godina nece biti ni do clanaka zutoj kugi
  • NS

    26.07.2020 07:23
    @Ivan
    Nisu sudije krive. Ceo sistem ne funkcionise. Uvek su sudije prekrsajnog suda verovale policiji i na osnovu saslusanja policajca donosili presude. Recimo, zaustavi te saobracajac u rutinskoj kontroli. Ti sam u autu i nervozan zbog necega pa pocnes da se svadjas sa policajcem i da ga napadas zasto te je zaustavio i zasto te smara. Pri tom nisi napravio nikakav saobracajni prekrsaj. On ti vrati dokumenta i ti odes. Da bi posle recimo 2 meseca dobio poziv sudije za prekrsaj jer ti je saobracajac pisao kaznu zbog toga sto nisi upalio svetla ili sto si koristio mobilni u toku voznje. I policajac da takvu izjavu na saslusanju pred sudijom kao i da nisi hteo da potpises zapisnik. A ti das izjavu da nista od toga nije tacno i da nisi napravio prekrsaj. I sta mislis kome ce sudija da veruje? Naravno policajcu jer ti ne mozes da dokazes da to sto policajac prica nije tacno. Ovo je samo hipoteticka situacija. Sustina price je da sudija za prekrsaje uvek veruje policiji (osim kad je ocigledno da policajac mulja ili nije siguran).
  • NS

    26.07.2020 07:12
    @Реља
    Naravno da postoji i apelacija. Ali zbog 50k dinara ici do medjunarodnih sudova je budalastina. Prvo nacekaces se, drugo nemas nikakvu garanciju da ces dobiti, i trece i najvaznije skuplja pita nego tepsija
  • Neven Stefancic

    26.07.2020 06:04
    Bazovicka ulica 33
    U Prekrsajnom sudu Novi Sad radi 90% sutkinja svaka cast postenim zenama koje savesno obavljaju svoj posao. Vecina njih je veoma arogantna bezobrazna na mene se jedna derala i trazila da potpisem presudu pre nego je procitam. Zakon je veoma jasan - da niko nema pravo da od tebe trazi da nesto potpises dok ne procitas i ako ne zelis izjavis necu da potpisem jer to nije moja izjava. I kad sam je prijavio predsedniku suda naravno vrana vrani...nista od toga. I onda se pitamo zasto narod uzme stvar u svoje ruke? Jos je pretila da ce mi zameniti kaznu naplate u zatvor ako ne potpisem. Odbio sam vratio sam se sa svedokom i pred njom rekao: potpisacu ali niste mi dozvolili da procitam. Toliko o postenim sudijama na Prekrsajnom sudu u Novom SAdu. Sve dok misle da mogu da rade sta oce i dokad oce bice tako one su tamo samo da sisaju pare u budget a ne da sude posteno jer da je naletila na nekoga drugog da je urlala na njega sigurno bi pisalo: ubio sutkinju na sudu. Ali u svom jadu ostala je u toj tamnoj kancelariji gde joj se dupe rasirilo sjedeci godinama. Fuj.
  • Ns 49

    26.07.2020 05:23
    Za komentatora Zorana: Neverovatno koliko vas lupa glupost da je pollicija u civilu razbijala Gradsku kuću. Pa jasno se videlo ko je to radio. Sram ih bilo.
  • Cale

    26.07.2020 03:39
    Fond
    Trebalo bi napraviti fond da se plate kazne za sve ove neosnovane tuzbe. Ja bih prvi platio. Da su ozbiljnije tuzbe pale bi odmah na visoj instanci suda... ovako izvlace izmisljene krivce kao primer da bi pokazali sta sledi svima koji protestuju.
  • Smrdijestina

    26.07.2020 01:34
    Stanovi za 500€, prosek plate 80.000, dnevnice, topli obrok, putni trosak, beneficirani staz - penzija sa 45, mito, dilovanje droge, zasticeni od bilo kakve odgovornosti.....moze ovako jos dugo.. oni ce ovo zlo da brane i zivotima. Zato tako grizu po narodu, mora sa njima drugacije ako me razumete.
  • Vesko

    26.07.2020 01:28
    Gde je sud o Krušiku. A tek Jovanjici, objektu na Kopaoniku, Babićevoj ubilackoj voznji, Braći predsednika i Malog, bratu Brnabićeve, svojoj diplomi, diplomi id Malog, Zvonku Veselinovicu, Saletu Mutavom, Veljku Nevolji Belivuku,...
  • Bole

    26.07.2020 01:24
    SNS Kosa Nostra
    Sve ce biti pronadjeno i osudjeno samo fantomi iz Savamale nikada nece biti pronadjeni i osudjeni.
  • ...

    26.07.2020 01:20
    Jel i ovo bilo na sudu?
    "6. Pričamo sa pripadnicima brigade, kažu da je bilo bar 2.000 potpuno nepoznatih likova, pevaju pesme navijačke Hajduka iz Splita, Torcidine pesme, setite se kako su zvezdaši preuzeli partizanov jug, upravo sa drugarima iz Splita, te ljude samo država moze dovesti...
    7. Otkud huliganima pištolji za izbacivanje hemijskih sredstava, dušu smo ispovraćali...
    8. Kad je jedan vod policije tražio pomoć, kumili i molili su pola sata, "avala" ne odgovara punih 15 minuta, komandir dok zove pomoć samo što ne plače, ne mogu da trpe udar, kad su se javili posle 15 minuta, kao šta vam treba "ajd' sad ćemo vam poslati..." Posle pola sata dobijaju pomoć... Nesrećnici... Ovo izgleda ima za cilj diskreditaciju opozicije, da se pokaže kao nasilna, žrtvovanje policije koju Vučić ne podnosi, i verovatno smena onog Nebojše Stefanovića. Molim Vas ko Boga zatražite da narod ne ide na protest, pokušajte im objasniti zloupotrebu njih, policije, i opozicije, neka dođu samo ovi njegovi sa navijačkih tribina... Kad dođe taj dan za hapšenje, kad bude bože zdravlja izdata naredba za to, ja hoću lično u tom hapšenju da učestvujem!!!"
  • Rajko

    26.07.2020 01:19
    Jel i ovo bilo na sudu?
    Ispovest policajca:
    "1. Šta će kriminalci u Skupštini sa sistemima veze kojima policija raspolaže?
    2. Nijedan jedini žandar, koji je obučen za ovakve stvari, ne stoji na stepeništu ispred Skupštine. Zašto, gde su, oni imaju 30.000 veću platu od mene! Zašto? Je l' cilj da se zaista Skupština uništi ili šta? Možda nam i ne treba više. Skupštinu su branili PU Sombor i PU Zrenjanin!
    3. Interesantna je koordonisanost grupe od stotinak ljudi, koji se odjednom sjure ka Skupštini, napadnu policiju, naprave haos, i izgube se. Tada nedužni koji ostanu poneseni atmosferom nastradaju. Ta grupa je jako uočljiva, vidi se da neko spolja sa njom koordinira, ja sam to sa stepeništa jako dobro video.
    4. Zašto se policiji tek posle pola sata daje naredba da sme da reaguje, bukvalno kad počinjemo da padamo od iscrpljenosti!? Zato što tada ostaje dovoljno vremena da se ona koordinisana grupa na vreme izvuče!
    5. Nema lidera u toj masi, lider je van mase. Kad se neko pojavi ko bi mogao biti lider biva napadnut odmah, pod izgovorom da je ovo narodni skup, i isto onako ko mi, biva koordonisano i sistematski napadnut, da prosto mora da ode, juče Tadić i Jeremić, danas Đilas i Trifunović... Mislim i Radulović... tako diskredituju kod naroda celokupnu opoziciju..."
  • Lala

    26.07.2020 01:11
    Ko li je rusio Hercegovacku (Savamala) u fantomkama, ko li je palio baklje u policijskom casu, ko li gadja i vredja nasu policiju pred Skupstinom, ko li je to? Ciji li su to? Janjicari sa juga stadiona Partizana? Nenad Vuckovic Vucko je Vucicev Legija? Zandarmerija je ono sto je bio JSO? Veljko Belivuk je Vucicev Arkan?
  • Vlasta

    26.07.2020 00:50
    Bootovi, da li vi to kljuckate po tastaturi za vašeg preCednika , iz fotelja u Informatici, EPS, DP Novi Sad Gas ,Vodovodu , gradskim i poreskim Upravama,a mi Vas kroz dažbine plaćamo? Sram Vas bilo , isti ste lopovi kao i SNS , ne radite ništa a uzimate sve privilegije zapsolenih u Javnim preduzećima, i nemojte više o žutim lopovima, oni su za vas bili male mace.Vi kradete od nas direktno.
  • Link

    26.07.2020 00:37
    Udjite na link na kraju vesti. CINS je objavio presude na kraju clanka.

    Jedino sto mene cudi je upravo to sto su vec donete odluke u vezi dogadjaja od pre 2 nedelje. Kako onda toliko predmeta doceka zastaru od 2 godine, kad su toliko efikasni?
  • Apsurd

    26.07.2020 00:05
    Bilo je zadnjih par godina vise sudjenja za remecenje javnog reda i mira pojedincima sa keja, zbog urlanja i pustanja muzike sa licnih razglasa nakon ponoci. Tada su sudije obavezno zvale svedoke, jer navodno napisana prijava od strane policajaca nije dovoljna. Za svedoke su zvali gradjane koji su galamu prijavili iz svojih stanova i nisu mogli videti izgrednike. Odakle sada ovo poverenje sudija u iskaze policije?
  • Neka

    25.07.2020 23:58
    V
    To ce sve doci na naplatu sudijama i policiji jednog dana. A bogami i politicarima. Nikome nije doveka gorela. Sramota.
  • Realan

    25.07.2020 23:15
    U prekršajnom postupku odbrana nije obavezna. Advokat mora da se plati, pa ako presuda bude oslobađajuća, troškovi se nadoknađuju iz budžeta.
  • Če

    25.07.2020 23:13
    Znači neverovatno ..rezime:
    Svi koji su bili na suđenju baš su se slučajno zatekli na trgu i uopšte nisu primetili demonstracije , kamenovanje, baklje , suzavac i topovske udare i onda dok su se bezbrižno šetali trgom odjednom i bez najave pojavili su se kordoni policije i bezveze ih pohapsili.
  • Dejan

    25.07.2020 22:38
    Izbori
    Sad se busate koliko ste jaki, gde ste bili 21.06. pa da tada pokažete koliko vas ima.
    Imaćete priliku za 4 godine.
    Pozdrav.
  • svetislav s.

    25.07.2020 22:09
    Ništa novo i ništa čudno...
    Od nijih se drugo i nije moglo ošekivati. Bolje da upru prstom u drugog nego da oni odgovaraju za nasilje nad gradjanima.
  • Teodosije III

    25.07.2020 22:05
    Sudije za prekršaje nisu sudije, oni su državni službenici.
    Argument da policajci govore istinu je glupost, jer njihov interes je da dokažu šefovima da su dobri u službi, od toga im zavisi plata, napredovanje. Ako se ne dokažu, nema varijabile
  • Pera

    25.07.2020 21:47
    Komunjarski sistem globalista trajno nikada nije kriv nizašta.
  • Panters

    25.07.2020 21:47
    Kako se zove društveni sistem u kome jedan poludeli političar ima svu vlast u državi? Kako se zove društveni sistem u kome nema parlamenta i nema vlade? Kako se zove sistem u kome sudije sude kako im se naredi? Kako se zove ekonomski sistem u kome jedan čovek kontroliše sve ekonomske tokove ?
    Kako se zove sistem u kome jedan čovek kontroliše i reketira svu sivu ekonomiju? Kako se zove sistem u kome jedan čovek kontroliše kriminal, huligane i batinaše? Kako se zove sistem u kome jedan čovek nastupa na svim medijima svaki dan do iznemoglosti? Kako se zove sistem u kome su izbori namešteni, gde se kupuju glasovi, gde mrtvi glasaju, gde se kradu glasovi, gde se biračima preti i gde je opozicija potkupljena i radi za režim?
    Na kraju, kako se zove sistem u kome se na mirne proteste građana izvedu specijalni odredi žandarmerije, koji na najbrutalniji način tuku građane, upotrebljavajući palice protivno zakonu, gde huligani, preobučeni u policajce, gaze nogom na glavu mladića koji leži na zemlji, gde desetine policajaca tuče nemoćnog mladića na zemlji, gde se izvode na goloruki narod specijalna vozila, hameri, konji, psi i gde se prvog dana baci na okupljene i nezadovoljne građane 27 suzavaca za sat vremena, dok se drugoga dana za dva sata baci preko 90 suzavaca, gde se hapsi svako ko se nađe na ulici u blizini protesta i gde se u policijskoj stanici vrši tortura nad uhapšenim građanima?
    Taj sistem , gospodo, svuda u svetu i svuda u istoriji, uvek ima jedno te isto ime - FAŠIZAM!!!
  • Zoran

    25.07.2020 21:36
    Hmmm
    Komentator NS 49 botina Vučićeva, kao da ne zna ti sto su gadjali skupštinu i gradsku kuću su panduri u civilu i sns huligani. Ovo je zastrašivanje običnog naroda apolotičnog
  • Black Riders

    25.07.2020 21:16
    Kad izađe više stotina hiljada građana na ulice, onda će ovaj diktatorski kriminalni režim pasti. Tada će ove sudije i žandarski svedoci biti surovo kažnjeni kao i ceo režimski sistem, u protivnom ovako će biti do daljeg........Ni kurta ni murta, bojkot sistema, nema stajanja do konačne pobede i slobode naroda!!!
  • Ne sudi sud policiji

    25.07.2020 21:14
    Nikad
    Policajci su i ranije, verovatno oduvek, lagali i prećutkivali na suđenjima, a sudije zataškavala praveći se da im veruju.

    Neka pita sudije ko ne veruje.
  • Todor

    25.07.2020 21:13
    Problem je što u policiji Srbije postoje ljudi koji će obezbeđivati Jovanjicu, dati značke Levijatanu i Miši Vacićum Janjicarima sa stadiona Partizana, samim tim je došlo do kriminalizacije policije. Ona funckioniše više kao Koza nostra, nego kao insititucija jedne demokratske države. I na ovim protestima se vidi da postoji neko ko nije policija, već parapolicija, koja radi zajedno sa policijom i provocira samu policiju da krene u brutalno i bestijalno premlaćivanje građana. Policijsko Bezbednosni Sistem napravljen tako da se na čelo biraju ljudi koji ne znaju za sramotu, koji gledaju samo svoj lični interes i strahuju šta će sa njima biti jednog dana kada SNS padne sa vlasti. Zato ce se ljudi koji komanduju policijom boriti do poslednje kapi tuđe krvi (Zandarmerija, obicna policija). Strah bi se u tom slučaju preselio u redove obične policije, koja mora da shvati da joj nije posao da štiti vlast od naroda, već obrnuto.
  • Mmm

    25.07.2020 21:04
    AV AV AV
    Nvv

    NE!!!A možeš i ti da se poslužiš.
  • Mirko

    25.07.2020 20:56
    Male kazne
    Koliko su štete i haosa napravili kazne su preniske. Šta je uopšte i trebalo svedočiti po kratkom postupku godinu dana zatvora za sve koje je policija privela.
    Po njihovim tvrdnjama protesta i razbijanja nije ni bilo, svi su kao slučajno baš se zadesili ispred Gradske Kuće.
  • Ns 49

    25.07.2020 20:43
    Svi mangupi koji su rušili i oštećivali Gradsku kuću treba da budu osuđeni i to što više da njima i drugima takva glupost više ne padne na pamet.
  • Nvv

    25.07.2020 20:35
    Jel se sada kajete sto ste ih vredjali sa hranom za pse?
  • Krsta

    25.07.2020 20:32
    Strah je "potrosen". Vladanje preko straha, ucene i strahopostovanja SNS-a i Vucica je protestima probijeno i unisteno. Vucic ce uskoro pasti sa vlasti samo je pitanje vremena i ko ce na njegovo mesto doci. Nadam se niko slican njemu jer bi to bilo katastrofa za ovaj narod. Jednostavno Weber-ov patronazno-klijentelisticki sistem stranke i vlasti se mora totalno unistiti inace crno nam se pise u buducnosti...
  • Đorđe Čvarkov

    25.07.2020 20:27
    Samo sam fin
    Марина

    Pooooozdravite Vašu mamu.
  • mm

    25.07.2020 20:27
    mizerno
    trebalo je minimum 10 godina i presuda da glasi rusilacki faktor.strani spijuni i da sve plate polupano..ovako jadno 50.000 dinara
  • Joja

    25.07.2020 20:22
    Ukoliko je sluzbeno lice svedok, sud će prihvatiti njegov iskaz sve i da kaze da je optuzeni leteo i bljuvao vatru.
  • Gaga

    25.07.2020 20:18
    @Mare
    Revansizam bez bilo kakvog pomilovanja i sazaljenja. Posle ovoga nema vise patetike i sazaljenja.
  • O

    25.07.2020 20:10
    O
    Kako oni imaju spisak tako imamo i mi spisak svih. Posle nema bio ili bila sam primoran-a. U vazduhu se oseća....dolazi neka promena.
  • SRBIJA

    25.07.2020 19:59
    UBIJA
    typisch serbisch!

    w.
  • Neka

    25.07.2020 19:48
    Malo
    Neka je konačno vlast počela i da se ponaša tako. Dosta bre više da većina ne sme da pisne od nadobudne manjine. A momci u zatvoru će konačno shvatiti kakvi su pioni bili. Oni koji su im zakuvali su na slobodi. Negde ručkaju jastoge i svinjske kolenice, a vi ćete alpsku. E, sada ćete valjda skontati da se pameću bori. Nisam ni za ove, ali više je dosadno sve ovo drugo. Nadam se nekom trećem.
  • sosa@gmail .com

    25.07.2020 19:42
    021 botovi
    Šta ima policija da svedoči??? pa slike iz direktnog prenosa su svedočanstava huliganije!!! Sve je to trebalo pokupiti i poslaati da čiste i plate ono što su uništili i zagadili!!!
  • Sir Nose

    25.07.2020 19:22
    sta da vam kazem,pogresno vreme/pogresno mesto tj svaka skola se placa
    neka vam prolete zatvorski dani,momci
  • Banacan

    25.07.2020 19:18
    Vidim ovde se trazi anarhija?
  • Advokat

    25.07.2020 19:00
    Sve sudije imaju imena i prezimena, njihova sramotna i primitvna obrazlozenja su toliko plitka da vrlo providno ukazuju na saradnju sa SNS-om zbog cega sam prosto besan koliko mi se gadi i povraca. Nadam se da ce jednog dana odgovorne sudije biti kaznjene u krivicnom postupku.
  • Petar

    25.07.2020 18:52
    Policija i sudstvo su korumpirani 100%
  • Tea88

    25.07.2020 18:48
    Trebale su te kazne biti rigoroznije, sramota za pravosudje.
  • D

    25.07.2020 18:46
    Gospode Bože! Policajci- najlošiji i najgori đaci osnovne škole...
  • Марина

    25.07.2020 18:44
    Багру треба кривично гонити, и то искључиво за покушај државног удара. Ове казне које им се прекршајно изричу су чиста спрдња.
  • Burbon

    25.07.2020 18:39
    Pravda
    To je naredio isti onaj što je hapsio Anu Lalić, V. D.
  • Aca B.

    25.07.2020 18:28
    ae skini znacku
    Sve je to Vuciceva policija, privatni batinasi koji su ti da tuku srpski narod, zato moramo da se podelimo u drustvu na SRBE i SNS mafiju !!!! Pa cemo videti cija je ovo zemlja !!!
  • Stanoje

    25.07.2020 18:26
    To su verovatno poštovane kolege od onih što su u civilkama pretukli mladića sa autizmom, a tužilaštvo naravno još uvek nije ništa uradilo na tom slučaju a kako stvari stoje neće nikad ni uraditi.
  • SrBa

    25.07.2020 18:06
    Pa celo
    Novosadsko sudstvo je za debelo pročešljavanje. Većina sudija je na neki način korumpirana, i trebalo bi ih menjati. I ne samo sudije već većinu državnog aparata.
  • Mare

    25.07.2020 17:56
    Da se ne zaboravi
    Proći će i njihovo. Sudije koje donose ovakve presude imaju imena. Pamtimo imena. Prozivajmo ih. Tražimo odgovornost.
  • Tralala

    25.07.2020 17:53
    Aha
    Bem ti sudstvo. Samo tolike kazne. Sramota.
  • Nikola

    25.07.2020 17:46
    Izlazi polako sve
    Izlazi na videlo polako kakve su sirovine na vlasti i kako sve nameštaju.
  • Niko

    25.07.2020 17:44
    Anarhija izgleda pobedjuje,lupaj,lomi,razbijaj,pali... i plati novcanu kaznu il te jos i oslobode i putuj?
  • Ahab

    25.07.2020 17:43
    Zemlja gamadi
    Jedan JEDINI nacin je da se visegodisnji, orkestrirani, kriminalni haos presvucene radikalske bande okonca.
    Ekstreman i naoko surov-ali JEDINI!
  • Pera

    25.07.2020 17:34
    Kakva drzava, takvi gradjani a spram toga adekvatna policija i sudstvo.
    Da su gradjani bolji, bila bi ovo drugacija drzava, na zalost vecini odgovara ovakvo stanje.
  • paranoja

    25.07.2020 17:31
    sudija
    Nepotpuna vest. A gde su imena slavnih sudija koja donose takvu presudu? Koliko znam, nije tajna ime i prezime postupajućeg sudije. Ili su možda uvedeni" preki pokretni sudovi"?
  • Zole

    25.07.2020 17:26
    Ceo sistem funkcionise na prepad i zastrasivanje. Neka bice na jesen kad krenu otkazi i neispitane test vakcine jos soua, zivi bili pa videli !
  • Jole

    25.07.2020 17:26
    Vreme je...
    Dajte imena i prezimena tih sudija, možda je došlo vreme da se protestvuje ispred njihovih kuća/stanova/vila, da se proveri njihovo imovinsko stanje, i naravno koliko su duboko u sprezi sa nelegitimnom vlašću!
  • Sax

    25.07.2020 17:24
    LOL
  • Ivan

    25.07.2020 17:04
    Imena sudija,zatefteriti i čekati lepša vremena pa na isti način njima suditi ... Rak rana Srbije,PRAVOSUDJE
  • gradjaninX

    25.07.2020 16:55
    Pa na koji je ovo fazon moguce da prodje i kao namestaljka? Ovo skoro ko "neimenovani izvor kaze da si kriv, stoga, kriv si." I sad ja dovedem dvojicu koji ce da kazu da su isto bili u civilu tamo i posmtrali sta rade policajci u civilu i prepoznaju doticne, zakunu se da ne lazu i kazu da su ih videli nekih 400m dalje od mesta gde tvrde da su bili.
    Ne moze tako...Na ovo idu zalbe i otezace se al ovako ne moze ostati, a nije smelo ni da se desi.
  • boger

    25.07.2020 16:49
    Kakvo iznenađenje!?
    U "državi" u kojoj "pola skupštine" ima lažne diplome i u kojoj su ratni zločinci i mirnodopski kriminalci najbogatiji i najmoćniji građani, ne može se očekivati fer suđenje. Ne može se očekivati ništa ako niste član mafije.
  • Alisa

    25.07.2020 16:45
    Kako da ne
    Da li jos neko veruje i ima poverenja u policiju kao i u krizni stab...Sluzba za zastrasivanje naroda..Trebalo ni i oni kao i sudije da znaju da se karta okrene i sta onda..
  • Bojan

    25.07.2020 16:41
    Nije frka, znaju se imena svih tih sudija, proći će i oni ulicom.
  • Реља

    25.07.2020 16:39
    Постоји и другостепени поступак, треба се жалити и терати до међународних судова
  • Goga

    25.07.2020 16:35
    Mafija u uniformi. 5.Oktobra i kasnije zuti su abolirali mafiju u uniformi, zato i sada pod Vucicem imamo mafiju u uniformi. Mislite o tome moji Novosadjani.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna